Despre mine

Bine ai venit pe pagina mea!

Eu sunt Iuliana Rotaru – Hipnoterapeut, Psiholog, Life Coach, Consilier Dezvoltare Personala, Master Trainer NLP, PhD, fondatoarea proiectului NLP Concept din 2014 si imi pare bine sa te cunosc. Cateva dintre citatele mele preferate sunt:

  • „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare.” – Mark Twain
  • „O decizie reala este masurata prin faptul ca ai inceput o noua actiune. Daca nu exista nicio actiune, inseamna ca nu te-ai decis cu adevarat.” – Anthony Robbins

Sunt fascinata de oameni, pasionata de psihologie practica si tot ce inseamna dezvoltare personala si spirituala. Aceasta pasiune a mea a luat amploare din primavara anului 2008 cand incepusem sa citesc obsesiv in timpul liber tot felul de carti si articole de pe site-uri de specialitate, apoi sa aplic in viata mea si sa observ rezultate concrete. Din acel moment incepusem sa devin tot mai interesata de viata sociala, incepusem sa ies tot mai mult in lume si sa cunosc tot mai multi oameni minunati; pur si simplu redescoperisem cat de mult imi plac oamenii, cat de mult imi place prezenta lor si cat de mult imi place sa le ascult povestea.

Am inteles repede ca oamenii sunt diferiti, gandesc diferit, simt diferit, percep lucrurile in mod diferit de parca ar trai in realitati diferite, au convingeri si valori diferite si tocmai in asta consta frumusetea vietii: in diversitate; daca am fi toti la fel ne-am plictisi teribil.

De-a lungul timpului, diferiti prieteni, colegi si cunoscuti veneau in vizita la mine sau ma contactau sa-mi povesteasca ce au mai facut intre timp si sa-mi faca anumite confesiuni. Asa am inteles ca face parte din misiunea mea sa asist la transformarea si evolutia semenilor mei.

Sunt multe metode de dezvoltare personala, una dintre ele fiind aceea prin tehnici NLP. Am ales dezvoltarea personala prin NLP nu pentru ca este acum la moda, ci pentru ca NLP-ul este o ramura a psihologiei si a dezvoltarii personale care contine tehnici de vindecare emotionala cu schimbari interioare si rezultate rapide. Ulterior, am rezonat cel mai bine cu psihoterapia de tip ericksonian deoarece aceasta integreaza intr-un mod armonios tehnicile de NLP si hipnoza nondirectiva.

In NLP am gasit cele mai puternice tehnici psihologice pentru a deveni stapanul propriei vieti, pentru a-ti creste increderea in tine, pentru a-ti gestiona gandurile si emotiile, pentru a intelege ca mereu ai optiuni, pentru a-ti vindeca anumite traume din trecut, pentru a-ti elimina conflictele interioare si blocajele emotionale, pentru a-ti schimba convingerile limitative, pentru a comunica mai usor si mai eficient cu ceilalti, pentru a-ti accesa anumite resurse interioare.

Studiile superioare de baza pe care le-am absolvit sunt in domeniul medical, dupa care mi-am continuat studiile cu un doctorat in cadrul unui proiect european. Apoi, dupa obtinerea titlului de doctor, am predat o perioada la UMF Iasi ca si Asistent Universitar. Despre activitatea mea de cercetare stiintifica gasesti mai multe detalii dand un click aici. Ulterior, am absolvit Facultatea de Psihologie, Stiintele Educatiei si Asistenta Sociala la specializarea de Psihologie (UPA Iasi) si m-am inscris la Masterul de Evaluare Clinica, Consiliere, Psihoterapie de Cuplu si Familie (UAIC Iasi).

Am inceput sa studiez efectiv NLP din 2011 cand m-am inscris la primul nivel – NLP-Practitioner, continuand apoi in 2013 cu al doilea nivel – NLP-Master si in 2018 cu NLP-Trainer (certificate la nivel national, european si international de catre ARONLP si EANLP). Iar la inceputul anului 2021 am obtinut titlul de Master Trainer NLP.

Sunt Hipnoterapeut Ericksonian certificat la Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana (ARHTE) si la Federatia Romana de Psihoterapie (FRP) – vezi registrul aici. De asemenea, sunt Specialist in Activitatea de Coaching, Consilier Dezvoltare Personala, Formator, Formator de Formatori si Manager Proiect certificat la nivel national si european de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) si Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Conform testului de personalitate Myers Briggs (MBTI) ma incadrez in tipul INFP (mediatorul). Acest test este un instrument excelent de autocunoastere si poti sa-l faci si tu dand un click aici. Testul MBTI este unul dintre cele mai folosite teste de personalitate din lume care iti poate furniza informatii importante despre personalitatea ta si te poate ajuta sa-i intelegi pe ceilalti.

Draga cititorule, vreau sa stabilim de la inceput ca ceea ce iti spun despre dezvoltarea personala, terapia ericksoniana si NLP este din experienta mea directa sau indirecta si din punctul meu de vedere. Nu consider ca detin adevarul absolut si nici nu cred ca il detine cineva; cred ca adevarul este undeva la mijloc. Inca mai am multe de invatat la capitolul dezvoltare personala iar unele lucruri e posibil sa le invat de la tine sau poate odata cu tine; cred ca dezvoltarea personala este mai degraba un proces continuu de invatare, transformare si evolutie.

Ma bucur sa vad ca din ce in ce mai multi oameni devin interesati de propria evolutie si dezvoltare personala. In aceasta categorie te incadrezi si tu pentru ca citesti aceste randuri si te felicit pentru aceasta. Si vreau sa stii ca tu ai toate resursele interioare necesare pentru a reusi sa devii cea mai buna varianta a ta.

Te voi insoti, daca ai nevoie, sa-ti descoperi adevaratul potential interior si sa devii stapanul propriei tale vieti. Daca doresti sa ma contactezi, gasesti toate detaliile pe pagina de Contact.

Iti doresc o zi splendida!

P.S. Te invit si pe tine sa-ti aduci contributia la evolutia acestui website destinat celor interesati de dezvoltarea personala prin tehnici NLP. Daca ai intrebari, propuneri sau poate sugestii te provoc sa-mi scrii.